Not able to start node in Demobench for Windows

Description

There seems to be some issue with the latest version of Demobench on Windows. When the "Start Node" button is clicked the black area in the middle freezes and the node doesn't startup.

There seems to be some issue while opening-up the terminal window within the application. I tried in Windows 7, 8 and 10. Could not get it working in any of the versions.

I check the logs and found this exception below:

java.io.IOException: Couldn't create PTY
at com.pty4j.windows.WinPtyProcess.<init>(WinPtyProcess.java:42) ~[pty4j-0.7.2.jar:?]
at com.pty4j.PtyProcess.exec(PtyProcess.java:81) ~[pty4j-0.7.2.jar:?]
at com.pty4j.PtyProcess.exec(PtyProcess.java:51) ~[pty4j-0.7.2.jar:?]
at net.corda.demobench.pty.R3Pty.createTtyConnector(R3Pty.kt:33) ~[demobench-4.1.jar:?]
at net.corda.demobench.pty.R3Pty.run(R3Pty.kt:55) ~[demobench-4.1.jar:?]
at net.corda.demobench.model.NodeController.runCorda(NodeController.kt:129) [demobench-4.1.jar:?]
at net.corda.demobench.views.NodeTerminalView$open$2.run(NodeTerminalView.kt:93) [demobench-4.1.jar:?]
at java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(InvocationEvent.java:311) [?:1.8.0_181]
at java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(EventQueue.java:758) [?:1.8.0_181]
at java.awt.EventQueue.access$500(EventQueue.java:97) [?:1.8.0_181]
at java.awt.EventQueue$3.run(EventQueue.java:709) [?:1.8.0_181]
at java.awt.EventQueue$3.run(EventQueue.java:703) [?:1.8.0_181]
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method) [?:1.8.0_181]
at java.security.ProtectionDomain$JavaSecurityAccessImpl.doIntersectionPrivilege(ProtectionDomain.java:74) [?:1.8.0_181]
at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(EventQueue.java:728) [?:1.8.0_181]
at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(EventDispatchThread.java:205) [?:1.8.0_181]
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(EventDispatchThread.java:116) [?:1.8.0_181]
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(EventDispatchThread.java:105) [?:1.8.0_181]
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:101) [?:1.8.0_181]
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:93) [?:1.8.0_181]
at java.awt.EventDispatchThread.run(EventDispatchThread.java:82) [?:1.8.0_181]
Caused by: com.pty4j.PtyException: Error running process: CreateProcess failed. Code 2
at com.pty4j.windows.WinPty.<init>(WinPty.java:90) ~[pty4j-0.7.2.jar:?]
at com.pty4j.windows.WinPtyProcess.<init>(WinPtyProcess.java:40) ~[pty4j-0.7.2.jar:?]
... 20 more

Status

Assignee

Ivan Schasny

Reporter

Ashutosh Meher

Labels

None

Priority

Medium

Fix versions

Ported to...

None

Feature Team

Kernel Group

CVSS Vector

None

Severity

Medium

Affected OS

Windows
Configure